4 tips om te voorkomen dat je gehoor minder wordt

‘Beter voorkomen dan genezen’, niks is minder waar als het ons gehoor betreft. We weten allemaal wel dat Bescherming gehoor heel erg belangrijk is. Toch kampen steeds meer mensen met minder wordend gehoor en dat is vervelend. Het is gelukkig niet zo dat je niks aan gehoorverlies kunt doen. Integendeel, er zijn redelijk veel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je gehoor minder wordt! In dit artikel deel ik maar liefst 4 tips met je.

Check je geluid

Eigenlijk is het nooit echt stil, ook al denk je van wel. Er komen altijd wel ergens geluiden vandaan. Misschien is het die ene hard pratende buurman of is de zoveelste verbouwing bezig. Dan is dat eindelijk over, maar dan blaft er weer een hond. Het is verstandig om je vaker bewust te zijn van het volume van het geluid in je eigen omgeving. Vooral als je denkt dat je te maken hebt met minder wordend gehoor. Doe bewust een geluidscheck. Deze geluidscheck kun je uitvoeren via verschillende gratis apps die decibellen kunnen meten. Als de grens van het aantal decibellen wordt overschreden, of wanneer de grens bijna wordt geraakt, is het handig om bescherming gehoor aan te schaffen.

Technologie

Tja, die technologie van tegenwoordig heeft ook veel goede kanten. Zo beschikken steeds meer gehoorapparaten over diverse programma’s. Hierbij kun je denken aan programma’s die het lawaai reduceren als je je in een lawaaiige ruimte vindt.

Oordopjes

Een van de belangrijkste bescherming gehoor zijn oordopjes. Het unieke aan oordopjes die speciaal zijn ontworpen voor minder wordend gehoor, is dat deze je oren beschermen zonder dat je helemaal niks meer hoort. Je kunt namelijk de geluiden die je wel wilt horen, nog wel horen. Alleen worden overige omgevingsgeluiden gedempt, waardoor jij je gehoor beschermt.

Eten en drinken

Gezond eten en drinken werkt sowieso bevorderend, maar het heeft schijnbaar ook positieve gevolgen voor je gehoor! Er is een verband gevonden tussen gehoorverlies en diabetes. Let dus goed op.

Aanbevolen artikelen