5 tips voor een facelift

Een facelift is een geweldige manier voor mannen en vrouwen die de tekenen van veroudering beginnen te zien om hun uiterlijk op te frissen en te verjongen. Als u een gezichtsoperatie overweegt, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden als u de procedure en chirurgen in uw regio onderzoekt. Ik heb 5 factoren geschetst die essentieel zijn voor een veilige en succesvolle facelift-operatie.

Ken uw opties

Het basisdoel van een faceliftprocedure is om de huid rond het gezicht en de hals glad te maken en strakker te maken. Geen enkel gezicht is echter hetzelfde en variaties op de traditionele facelift zijn ontwikkeld om aan de individuele behoeften van individuele patiënten te voldoen. Een sleutel tot een succesvolle procedure is om vertrouwd te raken met verschillende facelift-opties, zodat u met uw chirurg kunt samenwerken om een ​​procedure aan te passen die past bij uw behoeften en doelstellingen voor plastische chirurgie.

De twee basistypes van facelift zijn de Traditional en de Mini Face Lift:

Traditionele facelift: Bij een traditionele facelift wordt een incisie gemaakt rond de slaap en naar beneden gebracht rond het oor. De incisie kan over het algemeen worden verborgen in de haarlijn om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. De huid wordt gelift en onderliggende gezichtsspieren en weefsel worden aangespannen. De chirurg verwijdert ook overtollig vet en huid van de nek en het gezicht.
Mini of beperkte incisie, facelift: Ik raad vaak een beperkte incisie of “mini” facelift aan voor mijn Toronto-patiënten die jonger zijn of die minder overtollige gezichtshuid hebben dan de traditionele facelift-patiënt. Een mini-facelift maakt gebruik van een kleinere incisie en is meer gericht op het gladmaken van het middengedeelte van het gezicht dan op de kin en nek.
Uw chirurg zal u helpen beslissen welk type facelift het beste voor u is, en zij zullen met u samenwerken om een ​​individueel behandelplan te ontwikkelen op basis van uw huidige anatomische en chirurgische doelen.

2.Kies een gecertificeerde plastische chirurg voor het gezicht

Een topprioriteit voor iedereen die een facelift overweegt, zou het kiezen van een chirurg moeten zijn die volledig gekwalificeerd is om plastische chirurgie aan het gezicht uit te voeren. Zorg ervoor dat u een chirurg kiest die goed is opgeleid en ervaring heeft met de procedure die u wenst te ondergaan. Certificering door de American Board of Facial Plastic and Reconstructive Surgery is een nuttige maatstaf. Iedereen die een medische graad heeft behaald, kan legaal “cosmetische chirurgie” uitvoeren, zelfs als ze geen chirurgische opleiding hebben gehad, maar een door de raad gecertificeerde plastisch chirurg voor het gezicht moet een aantal jaren geavanceerde opleiding in otolaryngologie (hoofd-halschirurgie) of plastische chirurgie volgen. operatie voordat u gecertificeerd wordt. Omdat het gezicht zo complex en delicaat is, raad ik je altijd aan om een ​​chirurg te kiezen die een gespecialiseerde opleiding heeft gevolgd in plastische chirurgie van het gezicht.

U moet er ook zeker van zijn dat u een chirurg kiest bij wie u zich op uw gemak voelt en die u kunt vertrouwen. Het hebben van een open, vertrouwensrelatie met uw chirurg is een belangrijke factor in elke succesvolle chirurgische ervaring.

Zorg goed voor jezelf voor en na de procedure

Om uw gezichtschirurgie zo succesvol mogelijk te laten verlopen, is het essentieel dat u voor en na de ingreep goed voor uzelf zorgt. Het is aan u en uw chirurg om samen te werken om ervoor te zorgen dat u vóór de ingreep gezond bent en dat u snel en comfortabel zult herstellen.

Als u rookt, zal uw chirurg u waarschijnlijk aanraden om ten minste één maand vóór en één maand na de procedure te stoppen met roken. Roken vermindert de bloedtoevoer naar delen van het gezicht, wat kan leiden tot huidsterfte op de incisieplaats. Mogelijk wordt u ook gevraagd om te stoppen met het gebruik van bepaalde medicijnen zoals aspirine en sommige ontstekingsremmende medicijnen die het risico op bloedingen verhogen. Uw chirurg zal u een lijst geven van dingen die u wel en niet mag eten of drinken voor en na de operatie.

De meeste van mijn Toronto-patiënten nemen ongeveer twee tot drie weken vrij van hun werk en andere sociale activiteiten, omdat zwelling en blauwe plekken dan over het algemeen het meest uitgesproken zijn. Inspannende activiteit moet worden vermeden gedurende vier tot zes weken na de procedure en de meeste patiënten kunnen verwachten dat hun incisielittekens na ongeveer zes maanden volledig zijn verdwenen.

Is het wat voor u?

Tijdens uw eerste consult zal uw chirurg een evaluatie uitvoeren en u laten weten of u een goede kandidaat bent voor een facelift. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is leeftijd niet de belangrijkste factor bij het bepalen van de kandidatuur; facelifts kunnen worden uitgevoerd voor mensen van elke leeftijd, meestal 40 jaar en ouder. Factoren zoals huidconditie, huidtextuur en botstructuur zijn eigenlijk belangrijker dan leeftijd.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van een goede kandidaat zijn:

Sterke botstructuur: het hebben van een goed gedefinieerde botstructuur is belangrijk om de gezichtshuid en het weefsel te ondersteunen
Elasticiteit van de huid: Aangezien bij een facelift de huid wordt uitgerekt, moet de gezichtshuid van de patiënt een gezond niveau van elasticiteit en flexibiliteit hebben om een ​​succesvolle genezing te verzekeren.

Aanbevolen artikelen