Alles over microdoseringen

Maandag werd een CEO van een tech-startup ontslagen nadat hij voor een werkvergadering een microdosis LSD had ingenomen.

Voormalig Iterable-topman Justin Zhu vertelde Bloomberg dat hij een kleine hoeveelheid LSD, een psychedelische drug, had genomen om zijn focus te verbeteren tijdens een bijeenkomst in 2019. In een e-mail aan het personeel zei Zhu’s mede-oprichter Andrew Boni dat Zhu de bedrijfsrichtlijnen heeft geschonden en als gevolg daarvan zou worden ontslagen. Zijn ervaringen met microdosing zijn zeer positief

De verhuizing wakkerde een gesprek opnieuw aan over de mogelijke voordelen van microdosering, die Steve Jobs eerder aansprak.

Kortom, microdosering omvat het nemen van zeer kleine doses psychedelische drugs, zoals LSD (lyserginezuurdiethylamide) of psilocybine-paddenstoelen, volgens een semi-regelmatig schema om gerapporteerde voordelen te ervaren, zoals verhoogde perceptie en creativiteit en verminderde angst en depressie.

Slechts drie studies hebben gekeken naar de wetenschap achter microdosering bij mensen, dus het bewijs van de therapeutische effecten van de methode blijft niet overtuigend.

Uit een zelfgerapporteerd onderzoek van februari 2019 bleek dat mensen die LSD of psilocybine microdoseerden, ruimdenkender waren, een beter humeur hadden en zich creatiever voelden dan degenen die geen drugs gebruikten. Een ander onderzoek uit februari 2019 wees uit dat mensen die psychedelica microdoseerden regelmatig een betere mentale gezondheid en een beter concentratievermogen rapporteerden.

Uit een onderzoek van maart 2020 van onderzoekers van het Imperial College London bleek echter dat de gerapporteerde voordelen van microdosering kunnen worden toegeschreven aan een placebo-effect.

Amanda Feilding, de oprichter en directeur van de in het VK gevestigde non-profit Beckley Foundation, hoopt aan bestaand onderzoek toe te voegen met een studie die de effecten van microdosering op de creatieve en cognitieve vaardigheden van een persoon documenteert.

Het onderzoek van Fielding is momenteel aan de gang en voorlopige bevindingen suggereren dat microdosering van LSD de pijntolerantie kan verhogen.

Dit is wat we momenteel weten over microdosering.

  • Microdosering is niet ontworpen om je “high” te maken
  • paddo’s paddo’s psilocybine
  • Microdosering is niet bedoeld om een ​​persoon high te maken. Shutterstock
  • Volgens het onderzoek van Dr. James Fadiman zou de dosering van een stof als psilocybine of LSD slechts ongeveer een twintigste tot een tiende moeten zijn van de normale dosis die bedoeld is om te ‘trippen’. Dat is 5 tot 10 microgram LSD of 0,1 tot 0,4 gram psilocybine-paddenstoelen. Omdat persoonlijke toleranties verschillen, kan de exacte hoeveelheid van persoon tot persoon verschillen, maar het ideaal is om in een verhoogde staat van waarneming te zijn in plaats van in een hallucinerende staat.

De algemene consensus van degenen die microdosering hebben geprobeerd, is om het niet elke dag te doen. Psycholoog, experimentator van psychedelica en auteur van “The Psychedelic Explorer’s Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys”, beveelt Dr. James Fadiman een driedaagse cyclus aan. Het is de bedoeling dat een dosis op dag één wordt ingenomen, en dan pas op dag vier, om geen tolerantie op te bouwen en om resteffecten op dag twee te ervaren. Er is ook een nadruk op het bijhouden van een dagboek en het opmerken van hoe je lichaam ermee omgaat. Wil je meer weten? Lees dan ook eens deze reviews

Aanbevolen artikelen