Eerste echo laten maken?

Ben je in verwachting en wil je daarom een echo in Amsterdam laten maken? Dan is het een spannend moment voor beide partners. Als toekomstige ouders ben je immers benieuwd of alles goed gaat met jouw kindje. Daarbij kan een echo veel informatie geven over de groei en ontwikkeling van de baby. Het is daarom belangrijk om de afspraken in te plannen, zodat jij je overal op voor kunt bereiden. Maar wat kun je allemaal verwachten tijdens een eerste echo en welke informatie krijg je hierbij? Lees snel verder en ontdek alles wat jij moet weten.  

Een echo in Amsterdam in het begin van de zwangerschap

Een eerste echo in Amsterdam begint vanaf het moment dat jij erachter bent dat je zwanger bent, waarbij je normaal gesproken wacht tot de 10e week. Tijdens deze eerste echo kun je namelijk controleren of je geen vals positieve test hebt gekregen, waardoor je achteraf niet voor verrassingen staat. Daarnaast krijg je gelijk inzicht in hoe het met de baby in jouw buik gaat. Je kunt hiervoor gelijk een afspraak inplannen, zodat je binnen een korte tijd al terecht kunt. Zo’n eerste echo is spannend, omdat je niet precies weet hoe alles eruitziet en je de baby nog niet voelt bewegen in jouw buik.  

Verschillende redenen voor de echo 

De eerste echo in Amsterdam is voornamelijk bedoeld om te kijken of het hartje van jouw baby klopt. Als het hartje niet klopt, betekent dit dat je een voege miskraam hebt gehad. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je na 10 weken meer ziet dan als je met 8 weken al een echo uit laat voeren. Zo kan het zijn dat je al armpjes, beentjes en het hoofd kunt onderscheiden. Als je nog niet zeker weet hoe lang je zwanger bent, kan dit met deze echo ook vastgesteld worden. De datum dat je uitgerekend bent, verschijnt namelijk op het scherm. 

De verschillende varianten 

Je kunt dan kiezen voor meerdere varianten van de echo in Amsterdam. Zo kun je als eerste kijken naar een inwendige echo. Dit is een vaginale echo, waarbij de echo van binnenuit wordt uitgevoerd. Hiermee kunnen het kindje en de placenta beter zichtbaar zijn. Als je 10 weken of langer zwanger bent, gebeurt het vaak door middel van een uitwendige echo. Hierbij komt er gel op je buik, waarna de echo plaatsvindt. Je kunt altijd overleggen met een professional welke variant het beste bij jouw situatie past. 

Aanbevolen artikelen