Redenen om in de zorg te werken

Denk jij erover na om in de zorg te gaan werken? Dat is mooi, want er zijn alleen al duizenden Thuishulp vacatures, laat staan voor de gehele sector! In de zorg is er een groot tekort aan personeel. Er zijn verschillende redenen waarom je thuishulp of verzorgende IG zou willen worden. Elke werkdag is anders, je hebt baanzekerheid, en voor sommige mensen is het gewoon hun roeping om in de zorg te werken. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen die het aantrekkelijk maken om in de zorg te werken. Wil jij meer weten over werken in de zorg? Lees dan snel verder!

Maak het verschil

Door te reageren op thuishulp vacatures kun jij een enorm verschil maken. Wanneer je in de zorg werkt, help je mensen en zet je je voor hen in.  Werken in de zorg is veel meer dan alleen verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Je moet ook de patiënt en diens geliefden gerust stellen, bent er voor hen, en daarnaast streef je er natuurlijk naar om hem of haar weer beter te maken. Als iemand niet meer beter kan worden, dan begeleidt jij hem in de laatste fase van zijn leven en geeft hem liefdevolle zorg. Veel mensen krijgen ergens in hun leven te maken met de zorg, en voor veel zorgprofessionals is dat dan ook een reden om het een dankbare baan te vinden.

Ben jij gemaakt voor de zorg?

Veel zorgprofessionals zoals artsen, verzorgenden en verpleegkundigen vinden hun werk hun roeping en zien het als hun passie. Veel mensen kiezen ervoor om in de zorg te werken vanwege het omgaan met mensen en het redden van levens. Als je nog in een andere sector werkt, dan is het ook mogelijk om je te laten omscholen. Sommige mensen geven op hun veertigste hun kantoorbaan op en laten zich omscholen tot een zorgfunctie.

Wat moet je kunnen om in de zorg te werken?

Als je werkt in de zorg krijg je veel voldoening van alles wat je meemaakt, maar het is ook een ontzettend veeleisende baan. Zo moet je altijd up to date zijn met de laatste ontwikkelingen in de zorg, maar je moet ook sociale vaardigheden en een empathisch vermogen hebben. Ook moet je met je handen werken, want je moet al je kennis natuurlijk ook in de praktijk kunnen brengen.

Grote baangarantie in de zorg

In de zorg heerst een enorm personeelstekort, waardoor er enorm veel thuishulp vacatures zijn. ook zijn er grote tekorten onder gespecialiseerd personeel, zoals paramedici en verpleegkundigen. Dit maakt de zorg een beroep waarin je baanzekerheid hebt. Een ander voordeel van je laten omscholen binnen de zorg is dat je vaak al geld verdient wanneer je nog bezig bent met je leertraject. 

Aanbevolen artikelen