Verslaafd aan games? Doe de test

Volgens de Entertainment Software Association (ESA) speelt 65 procent van de Amerikaanse volwassenen videogames. Meerdere uren per dag videogames spelen, betekent echter niet noodzakelijk dat iemand een videogameverslaving heeft.

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat een videogameverslaving een gebrek aan impulscontrole en voortzetting van gamen inhoudt, ondanks de gevolgen voor de mentale, fysieke of emotionele gezondheid. Als gamen iemands dagelijks leven begint te verstoren, is dat meestal het moment waarop een gameverslaving kan worden gediagnosticeerd. Vooral het gamen via een telefoon is erg toegenomen. Ik speelde dit spel altijd erg vaak.

Dus, wanneer wordt een gezonde relatie met het spelen van videogames een verslaving? Als je merkt dat je je afvraagt: “Ben ik verslaafd aan videogames?” doe een verslavingstest voor videogames om te begrijpen of uw symptomen verband houden met deze aandoening.

Zelfbeoordeling van gameverslaving


Als je symptomen van gameverslaving bij jezelf of een geliefde herkent, doe dan deze quiz over videogameverslaving om de symptomen te identificeren. Deze quiz is een zelfgeleide beoordeling die is gemaakt op basis van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, de standaardcriteria voor het diagnosticeren van psychische stoornissen en stoornissen in het gebruik van middelen. Houd er rekening mee dat deze zelfevaluatie geen officiële diagnose kan vervangen. Alleen een medische professional kan gameverslaving diagnosticeren. Bespreek uw quizresultaten en symptomen met een professional in de geestelijke gezondheidszorg om te bepalen of u een behandeling voor videogameverslaving nodig heeft.

De game-verslavingsquiz bevat 12 vragen met betrekking tot videogameverslaving.

De test doe je hier

Aanbevolen artikelen