Waarom zou je voor wasbare luiers kopen?

Voor de een echt wel een van de redenen waarom die geen kinderen heeft genomen en voor de ander maar gewoon iets waarmee omgegaan moet worden. Het vervangen van luiers bij je baby is niet altijd een feestje. Toch is het wel van belang en wil je dat je baby zich zo fijn mogelijk voelt. In dat geval kan het dus de moeite waard zijn om eens te kijken naar de verschillende opties die je hebt als het aankomt op luiers. De meest bekende optie heeft namelijk alles te maken met de wegwerpluier, maar dat is zeker niet je enige optie. Wasbare luiers kopen is namelijk ook een goede optie.

Beter voor de planeet

Maar waarom zouden wasbare luiers nou zoveel beter zijn? Dit heeft met een aantal zaken te maken. Wasbare luiers kopen is onder andere een goed idee voor mensen die zich bezighouden met het klimaat. Tegenwoordig weet namelijk iedereen dat er sprake is van klimaatopwarming en daar moeten we allemaal een steentje aan bijdragen. Een van de manieren waarop je dit zou kunnen doen, is door je afval te verminderen. Dit kan dus heel goed als je eerst gebruik maakte van wegwerpluiers en nu over zou stappen op wasbare luiers. Wasbare luiers kopen is daardoor ook een heel duurzame keuze en het kan echt een verschil maken.

Wasbare luiers kopen voor makkelijkere zindelijkheidstraining

De ene baby leert het een stuk sneller dan een ander, maar over het algemeen wil je als ouder dat je kindje zo snel mogelijk zindelijk wordt. Hoewel er zeker niet echt een wondermiddel bestaat waardoor ieder kind snel zindelijk wordt, kunnen uitwasbare luiers hier wel mee helpen. Wasbare luiers kopen kan helpen met de zindelijkheidstraining, omdat je kindje door zal hebben wanneer het geplast of gepoept heeft. Dit heeft ermee te maken dat wasbare luiers iets minder goed vocht opnemen en je kindje dus wel een beetje nattigheid zal voelen. Wasbare luiers kopen kan op die manier dus bijdragen aan de zindelijkheidstraining.

Hergebruik je luiers

Op een gegeven is het zover en heeft je kindje geen luiers meer nodig. Dit is natuurlijk een grote mijlpaal en misschien denk je dan dat je je wasbare luiers niet meer nodig hebt. Toch kan het slim zijn om ze nog even te bewaren. Misschien heb je ze later toch nog nodig om voor je eerste kindje, maar het kan ook zijn dat je later nog een tweede kindje zou willen nemen. Nieuwe wasbare luiers kopen kun je beter pas doen als de oude echt aan vervanging toe zijn.

Op zoek naar een leuke luier?

Hoewel het niet het belangrijkste is, valt er zeker wel wat te zeggen voor een leuke luier. De meeste wegwerpluiers zijn immers een beetje saai. Wasbare luiers kopen kan echter heel veel leuker zijn. Er zijn namelijk vaak een heleboel leuke designs te vinden waardoor het echt een feestje kan worden om een luier te vervangen. Wil je dus wasbare luiers kopen of blijf je toch bij de wegwerpluiers?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *