3 tips om kaal worden tegen te gaan

De haardos van mannen is een gevoelig onderwerp. Als het haar begint uit te vallen kan dat een reden zijn om in een serieuze depressie verzeild te raken. In dat geval is het goed om te kiezen voor een haartransplantatie, want dat is een methode die gegarandeerd werkt. Kaal worden is echter aan normaal verschijnsel als je wat ouder wordt. Dat niet iedereen kaal wordt heeft een erfelijke oorzaak. Maar ook de manier waarop je omgaat met de haardos kan voorkomen dat het nodig is om tot een haartransplantatie over te gaan.

Natuurlijke haaruitval

Het is heel gewoon dat mensen dagelijks haren verliezen. Die vallen uit het haarzakje omdat ze volgroeid zijn. In vrijwel alle gevallen groeit uit zo’n haarzakje na verloop van tijd een nieuwe haar. Als mannen rond hun 30e inhammen krijgen is dat een teken van het begin van haaruitval. Dat is nog niet het moment om aan een haartransplantatie te beginnen. Wie het niet vertrouwt kan naar een arts gaan. Die zal controleren van welk soort haaruitval je last hebt. Ook zal hij je vertellen of het gaat om tijdelijke haaruitval of dat je de haren permanent kwijt bent geraakt.

Stress

Een bekende oorzaak van haaruitval is een periode van zware stress of een ernstige ziekte. Bij verreweg de meeste mannen is haaruitval echter genetisch bepaald. Dunner wordend haar kan worden aangepakt door middel van een haartransplantatie. Er zijn ook mannen die hun inhammen verbergen door hun hoofdhuid helemaal kaal te scheren. Hoe dan ook hoeft niemand zich te schamen voor haaruitval. Ongeveer de helft van de mannen krijgt vroeger of later te maken met dunner wordend haar. Als je daar echt problemen mee hebt kan er een haartransplantatie worden uitgevoerd.

Tips ter voorkoming van haaruitval

Helemaal voorkomen van haaruitval is niet mogelijk, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om het proces te vertragen. De eerste tip is altijd voorzichtig te zijn je haar. Trek het niet te strak en gebruik geen agressieve producten om het in model te houden. Lange haren kunnen haaruitval verergeren, vooral als je het haar met een stijltang of een föhn in model maakt. Als je je haren wast is het goed om te voorkomen dat daar sulfaten in zitten, want die drogen de hoofdhuid uit. Kies liever voor hydraterende producten om te voorkomen dat je al op jonge leeftijd een haartransplantatie moet laten uitvoeren.

Aanbevolen artikelen