Hoe werkt een haartransplantatie Istanbul?

Een haartransplantatie Istanbul, je hebt de keuze gemaakt. Hopelijk een weloverwogen keuze, maar dat even terzijde aangezien dat niet is waar deze blog over gaat. 

Wat is een haartransplantatie Istanbul?

Bij een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes van een deel van de hoofdhuid, meestal het achterhoofd of de zijkanten van het hoofd, naar een kalend deel van de hoofdhuid verplaatst. Uiteraard gebeurt dit, zoals de naam al zegt, in Istanbul. De procedure wordt gebruikt om genetisch en hormonaal haarverlies te behandelen, maar ook haarverlies dat het gevolg is van een verwonding of een zeldzame aandoening. 

Veel mannen vinden dat een haartransplantatie Istanbul hen een jeugdiger uiterlijk geeft en hun gevoel van eigenwaarde en welzijn verbetert. Een haartransplantatie moet worden uitgevoerd door een getrainde en gekwalificeerde chirurg. Meestal krijg je van tevoren voor de ingreep een plaatselijke verdoving, zodat je niks merkt van de pijn tijdens de operatie. Ook krijg je wellicht pijnstillers mee voor ná de operatie. De twee meest voorkomende methoden van haartransplantatie zijn folliculaire eenheid excisie (FUE) en folliculaire eenheid transplantatie (FUT). Het woord ‘folliculair’ wijst hier op de follikels.  

Verschil tussen FUE en FUT

Bij een FUE-haartransplantatie worden gezonde haarzakjes uit donorgebieden aan de achterkant en zijkanten van het hoofd gehaald met kleine sneetjes, voordat ze wederom in kleine gaatjes in het ontvangende gebied worden geïmplanteerd. Bij een FUT-haartransplantatie wordt een strook hoofdhuid van het achterhoofd verwijderd, waarna dit gebied wordt gehecht, de gewonnen strook in kleine haarstukjes wordt opgedeeld en in het implantatie gebied wordt geïmplanteerd. De haartransplantatie Istanbul procedure kan vier uur of meer duren. 

Als je hechtingen hebt die niet uit zichzelf oplossen, worden deze ongeveer tien dagen na de ingreep verwijderd. De meeste patiënten kunnen zonder problemen thuis uitrusten en herstellen. Ook krijg je duidelijke en eenvoudige instructies voor de nazorg wat betreft medicijn-, alcohol- en drugsgebruik in de dagen na de ingreep. Ook moet je even de zon vermijden en zo zijn er nog wat dingetjes die je arts uitgebreid met je zal bespreken. 

Elite Hair Istanbul | De Beste Haarkliniek In Turkije

Je reis naar Istanbul zo gemakkelijk mogelijk maken 

Om je haartransplantatie Istanbul lekker gemakkelijk te maken, is het ook van belang om je reis goed te plannen. Zorg dat je ruim van tevoren je vliegtickets en hotel hebt geboekt. Ook is het fijn als je een aantal dagen van tevoren al in Istanbul bent. Je kunt dan eventueel nog even langsgaan bij de behandelende arts, wennen aan het klimaat en de tijd en gewoon even ontspannen en onderdompelen in de Turkse cultuur! 

Wil je optimaal genieten van de dagen is het aan te raden om naar een wellness centrum te gaan, op het strand te zonnen met een cocktailtje in je hand en eens lekker uit eten te gaan. Om je reis zo stressvrij als mogelijk is te maken, kun je kiezen om op het vliegveld gebruik te maken van de luxe lounges en te vliegen in de eerste- of businessclass. Ja, het kost je wat meer geld, maar dan maak je het wel zo lekker mogelijk voor jezelf. 

Aanbevolen artikelen