Kraamzorg in Steenbergen, wat mag je verwachten?

Wanneer de bevalling achter de rug is spreekt het voor zich dat mensen die net ouders zijn geworden worden geconfronteerd met heel wat nieuwe taken en verplichtingen. Het is zeker mogelijk dat je in eerste instantie niet meteen goed zal weten hoe hier allemaal mee om te gaan. Dat hoeft echter niet meteen een groot probleem te zijn. Het is namelijk hier in Nederland zo dat je ervoor kan kiezen om de hulp in te schakelen van een zogenaamde kraamverzorgende. Ben jij woonachtig in Steenbergen en zou je dan ook graag te weten willen komen wat je allemaal kan verwachten van kraamzorg in Steenbergen? Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in onderstaande informatie.

Wat mag je allemaal verwachten van kraamzorg in Steenbergen?

Wat komt er allemaal kijken bij kraamzorg in Steenbergen? Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat een kraamverzorgende nu precies voor jou kan betekenen. Wanneer we dat doen kunnen we vaststellen dat dit toch behoorlijk wat is. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de kraamverzorgende er op toe zal zien dat alles goed gaat met zowel de baby als met de moeder. Dat betekent dat ze steevast verschillende onderzoeken zal uitvoeren. Bij de baby worden onder meer de volgende zaken gecontroleerd:

  • De kleur; 
  • Het gewicht;
  • De temperatuur; 
  • Het drinken en plassen;
  • De ontlasting; 

Op het ogenblik dat er door de kraamverzorgende wordt vastgesteld dat er sprake is van een probleem met de baby en / of met de moeder zal dat meteen worden besproken met de verloskundige. Op deze manier kan de best mogelijke behandeling meteen worden opgestart. 

Hoeveel uur kan je aanspraak maken op kraamzorg?

Het spreekt voor zich dat je ook graag zal willen weten op hoeveel uur kraamzorg in Steenbergen je zal kunnen rekenen. Wat dit betreft is het belangrijk om te weten dat er geen sprake is van een vastgesteld aantal uren. Standaard geldt voor kraamzorg in Nederland dat je er aanspraak op kan maken voor een tijdsduur van 49 uur. Deze uren worden wel verdeeld over 8 dagen. Dit is het standaard aantal uren, maar niet het minimum. Dat is namelijk 24 uur. 

Afhankelijk van de situatie zal je kunnen vaststellen dat er ook meer uren kraamzorg in Steenbergen aangeboden kunnen worden. Hier kan in verschillende gevallen aanspraak op worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de situatie waarin er sprake is van een meerling. Ook wanneer er met name sprake is van problemen met de borstvoeding kan je aanspraak maken op meer uren. 

Hoeveel bedragen de kosten voor kraamzorg in Steenbergen?

Tot slot moeten we natuurlijk ook nog even kijken naar de kosten die aangerekend kunnen worden voor kraamzorg in Steenbergen. In de praktijk is het zo dat deze kosten worden gedekt door de wettelijk verplichte basisverzekering. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er sprake is van een vrijstelling die door de verzekeringnemer dient te worden betaald. Deze vrijstelling bedraagt op moment van schrijven 4,10 euro per uur. Let op, beschik je over een aanvullende verzekering? Dan zou het zomaar kunnen dat deze de vrijstelling ook zal dekken.

Aanbevolen artikelen