Tattoo verwijderen Rotterdam – wees voorzichtig wie je in de arm neemt

Soms maakt het niet meer uit of anderen je tattoo nog mooi lijken te vinden – jij wilt er echt van af. Dan moet je dus actie ondernemen want een echte tattoo gum je niet even snel weg. En bleken heeft ook geen enkele zin. Het verwijderen van tattoos is specialistisch werk. Zo kun je voor een tattoo verwijderen Rotterdam terecht bij diverse klinieken die hoogstaande lasertechnologie in huis hebben gehaald. Want lasertechnologie met oudere modellen lasers waren (en zijn) wel risicofactoren. Met een behandeling via oudere lasers kun je opgescheept worden met nare bijeffecten: littekens. Dit artikel gaat kort in op de mogelijke risico’s bij het weghalen van tatoeages. En je krijgt een paar tips die erop gericht zijn littekenweefsel te voorkomen of alsnog te verhelpen.

 

De risico’s van tattoo verwijderen Rotterdam samengevat

Zelfs met de meeste innovatieve en geavanceerde laserapparatuur is er nog een kleine kans dat je na het verwijderen van een oude tatoeage toch nog wat littekenweefsel ontwikkelt. Grootste oorzaak is dat een amateur, iemand die niet kundig genoeg is, met je aan de slag gaat. Of als je via thermische lasers laat verwijderen. Of dat je nalaat je huid goed te verzorgen na de behandelingen in de laserkliniek. Kort gezegd zijn er vijf alarmbellen die je waarschuwen voor totstandkoming van littekens:

 

  • Onervaren en/of onkundige behandelaar
  • Gevoelig huidtype
  • Gevoeligheid voor allergische reacties
  • Oorspronkelijke kwaliteit van je tatoeage (veel inkt, diep in de huid, groot)
  • Verwaarlozen van de huidverzorging (nazorg niet serieus nemen)

 

Tips om bij een goede behandelaar terecht te komen

Je kunt er zelf het nodig aan doen om littekens van je huid weg te houden. Het allerbelangrijkste is de keuze van een kliniek waar ze weten wat ze doen. Vraag gerust rond naar ervaringen van mensen die hier naartoe zijn gegaan. Check beoordelingen op het internet en controleer of de nodige certificaten wel in huis zijn. Ga altijd voor laserbehandelingen en kies bij voorkeur een auditieve behandeling en geen thermische. De nieuwste lasers hebben kortere pulsen zodat de huid niet te warm wordt wat weer als gevolg heeft dat littekenvorming wordt bestreden.

 

Na tattoo verwijderen Rotterdam of Nederland richt je je op je huid

Na het kliniek bezoek ben je dan uiteindelijk je vervelende ‘plakplaatje’ kwijt. Maar ook al is alles goed gegaan, dan moet je je nog even inzetten om de nazorg. Want je geeft je huid de nodige rust en heling capaciteiten als je:

 

  • Smeert met antibiotische zalven (zo hypoallergeen mogelijk)
  • Je huid weghoudt van rechtstreeks zonlicht
  • Je huid beschermt tegen irritaties
  • Je huid zo min mogelijk blootstelt aan wrijvingen

 

Alsnog dat lelijke littekenweefsel de deur uit?

En mocht er toch littekenweefsel zicht- en voelbaar worden na een tattoo verwijderen Rotterdam en omgeving bijvoorbeeld, dan is dat niet einde oefening. Je kunt verdikkingen op je huid ook nog bestrijden als ze al aanwezig zijn. Met bepaalde laserbehandelingen kun je je littekens weer laten slinken. Met micro-needling kun je je huid met naaldjes gaan stimuleren, zodat je huid uiteindelijk weer egaler wordt. Of je zet een chemische peeling in. Heeft dat allemaal geen enkel succes, dan is er nog een laatste reddingsboei. Dan zou je namelijk kunnen overwegen om een chirurgische littekencorrectie te ondergaan. 

Wil je nog andere behandelingen ondergaan? Dan kan laserontharing wat voor je zijn!

 

Aanbevolen artikelen