Wanneer moet je naar een slaapkliniek?

Als je slaapproblemen hebt, kan dit je dagelijkse leven flink beïnvloeden. Als je slaapapneu hebt, stop je tijdens het slapen met ademen. Dit komt doordat je spieren verslappen of doordat je tong in de weg zit. Andere slaapproblemen zijn vaak te wijden aan het feit dat je veel beweegt in je slaap en hierdoor gaat slaapwandelen. Als je slaapproblemen hebt, kun je doorverwezen worden naar Slaapkliniek Amsterdam. Maar hoe weet je zeker of je een doorverwijzing kunt krijgen? In deze blog lees je er meer over.

Hoe kun je doorverwezen worden naar een slaapkliniek?

Als je last hebt van slaapproblemen, wordt je bij een slaapspecialist in het ziekenhuis of huisarts onderzocht. Deze arts kan je doorverwijzen naar een slaapkliniek. Een doorverwijzing naar een slaapkliniek gebeurt niet snel. Het gebeurt meestal als er blijvende onduidelijkheid is over de oorzaak van het slaapprobleem of als het reguliere artsen niet lukt om je slaapprobleem te verhelpen. Hiermee wordt bedoeld dat je medicatie krijgt van je arts die niet werkt of wanneer je slaapprobleem dusdanig je leven beïnvloedt dat je niet meer kunt functioneren. Een slaapkliniek wordt meestal gezien als laatste redmiddel voor mensen met slaapproblemen, omdat hier professionals werken die gespecialiseerd zijn op het gebied van slaapproblemen.

Wat gebeurt er als je in behandeling bent bij een slaapkliniek?

Als je een doorverwijzing naar een slaapkliniek als Ruysdael Slaapkliniek hebt gekregen van je arts zullen ze een slaapstudie van je hersenen maken. Dit wordt ook wel een polysomnografie genoemd. In dit onderzoek wordt er informatie verzameld over hoe lang je slaapt en hoe de kwaliteit van je slaap is. Een slaapstudie wordt gemaakt met elektroden. Dit zijn draden die aan je hoofd en lichaam worden vastgeplakt. Deze elektroden versturen informatie die ze opdoen over je slaap naar een computer. Hierna wordt de informatie geanalyseerd waarna de artsen bij de slaapkliniek een diagnose kunnen vaststellen en een behandelplan kunnen opzetten.

Aanbevolen artikelen