Wat kan een kaakchirurg voor je betekenen?

Weet jij al wat een kaakchirurg precies doet? Als dit niet het geval is, is het verstandig om hier wel naar te kijken. Alleen met voldoende kennis kun je namelijk een afspraak maken bij de juiste persoon. Kaakchirurgie is een tandheelkundig specialisme, welke ook raakvlakken heeft met geneeskunde. Je zult deze professionals daarom ook vaak in het ziekenhuis tegenkomen. Daarbij worden verschillende problemen opgelost aan de kaken, waardoor jij weer zonder pijn door het leven kunt gaan. Maar wat doet deze chirurg precies en wanneer schakel je de professional in? Onderstaande informatie brengt jou hiervan op de hoogte. 

Enkele werkzaamheden van een kaakchirurg 

Een kaakchirurg is de persoon die letsels van de beenderen en het aangezicht behandeld. Ook de weke delen, zoals de slijmvliezen en de huid, worden daarbij meegenomen. De goedaardige en kwaadaardige gezwellen bij de mondholte en naaste omgeving kunnen door deze chirurg aangepakt worden. Er zijn een groot aantal verschillende werkzaamheden en ieder defect of aangeboren afwijking van het skelet zullen hierdoor weer op een goede manier veranderen. Dit zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat de verhoudingen in het aangezicht veranderen en jij meer zelfvertrouwen kunt krijgen als je de problemen hebt aangepakt. 

Samenwerken met een orthodontist voor resultaten 

Bij een kaakchirurg kun je ook terecht als er correcties van de stand van de kaken uitgevoerd dienen te worden. In dit geval werkt de chirurg samen met een orthodontist, zodat de tanden en kiezen weer in een goede stand komen te staan met behulp van een beugel. De chirurg voert hierbij eerst een operatie uit, zodat de kaken in de juiste positie komen te staan. Niet alleen zijn deze operaties geschikt voor mensen met de natuurlijke tanden, ook bij problemen met het kunstgebit leidt het tot een geheel nieuwe ervaring en kun je weer gebruik maken van het kunstgebit, zonder hier veel gevolgen aan te hebben. 

Geen problemen meer

Met behulp van een kaakchirurg kun jij ervoor zorgen dat jouw kaken geen problemen opleveren tijdens het functioneren. Samen met de professional kijk je naar een geschikte oplossing, waarbij in sommige gevallen een operatie nodig is. Het kennismakingsgesprek zal uitwijzen wat er nodig is voor jouw aangezicht en van hieruit zal de professional een behandelplan opstellen. Jij weet precies waar je aan toe bent en wat er moet gebeuren om jou weer zonder pijn rond te laten lopen. Tevens kunnen problemen in de toekomst voorkomen worden dankzij de behandelingen. 

Aanbevolen artikelen